Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oecumenische Vesperviering St Jan

21 januari 2019- 19:00 - 19:45

 

Gebedsweek voor de eenheid

De Classis Noord-Brabant Limburg van de PKN, de Réunion Wallon en het Bisdom van ’s-Hertogenbosch organiseren in het kader van de Week van Gebed voor de Eenheid jaarlijks de zogenoemde Lezing van de Eenheid.

Die vindt dit jaar plaats op maandagavond 21 januari 2019 met als thema ‘hoe het christelijk geloof kan inspireren in de zoektocht naar recht’. Daarover spreken theoloog Erik Borgman en Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg.

Over veel veroordelingen is er verontwaardiging in de samenleving. Ondanks dat ‘het recht zijn loop heeft gehad’ voelen velen dat veroordeelden te licht zijn gestraft en ook altijd veroordeeld zouden moeten blijven. Volkert van der G., Jos B.: vinden wij dat ze ooit voldoende gestraft zijn? Veel mensen, ook politici, buitelen over elkaar heen en roepen om het hardst om de strengste veroordeling. Moeten politici daar wel in mee gaan? Mengen ze zich dan niet teveel in het recht? En spelen de media als ‘vierde macht’ daarin niet ook een rol waarbij vragen te stellen zijn?

toorenburgborgman.jpg
Madeleine van Toorenburg (Foto: CDA) en Erik Borgman (Foto: Arjan Broers)

Gerechtigheid
Zingeving vanuit de christelijke traditie zou in plaats daarvan kunnen inspireren om op zoek te gaan naar iets anders: niet naar rechtvaardigheid, maar naar gerechtigheid. Want wraak of genoegdoening heelt niet. Hoe herstel je dan weer als slachtoffer en als samenleving? Uit gelovig perspectief proberen we deze avond te zoeken naar hoe het christelijk geloof kan inspireren in de zoektocht naar gerechtigheid, waarin ook vergeving een rol speelt…

Voorafgaand aan de lezing op 21 januari is er een oecumenische vesper om 19.00 uur.

Locatie: Sint-Janskathedraal, ‘s-Hertogenbosch.

Voorgangers: Mgr. Gerard de Korte en ds Erica Scheenstra.

De lezingen beginnen om 20.00 uur in de Grote Kerk, Kerkstraat 20 ’s-Hertogenbosch.

Ontvangst met koffie vanaf 19.30 uur. Toegang vrij.

Tijdens de vesper zingt een projectkoor. Wie mee wil zingen in het koor kan zich aanmelden bij ds Erica Scheenstra via ericascheenstra@gmail.com. Er is één repetitie voorafgaand aan de vesper. Ook voor meer informatie over de Lezingen van de Eenheid kunt u contact opnemen met ds Scheenstra.

 bron: bisdom Den Bosch

 

Gegevens

Datum:
21 januari 2019
Tijd:
19:00 - 19:45
Site:
https://www.deroerom.nl/pagina/4916/lezing_van_de_eenheid:_roep_om_r

Locatie

St. Jans Kathedraal
Torenstraat 16
Den Bosch, Nederland
+ Google Maps