Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Evensong in de Grote Kerk

23 februari 2019- 17:00 - 18:00

Gratis

Boxtelse Cantorij verzorgt evensong in de Grote Kerk ’s-Hertogenbosch

In de serie “Muziek op zaterdag” organiseert de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch in 2019 – naast orgelconcerten en uitvoeringen van Bach-cantates – opnieuw een viertal evensongs. De eerste van deze vier vindt plaats op 23 februari a.s. om 17.00 uur en wordt verzorgd door de Boxtelse Cantorij.

De evensong in de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch wordt door de Boxtelse Cantorij geheel volgens de Anglicaanse rite vorm gegeven, precies zoals het in Canterbury, de hoofdkerk van de Anglicanen, al eeuwen plaatsvindt. Compleet met door allen mee te zingen bekende hymnen zal de kerk omgetoverd worden tot een Engelse kathedraal! Het uit te voeren Magnificat en Nunc dimittis is van de hand van Charles V. Stanford, de Preces and Responses (de gezongen aanroepingen voor precentor en koor) zijn gecomponeerd in 1985 door de dirigent Wil Barten. Voorganger is ds. Ruud Stiemer, organist is Jamie de Goei.

De toegang tot de evensong die ongeveer een uur duurt is gratis. Wel vraagt de Protestantse Gemeente uw bijdrage in de vorm van een collecte bij uitgang.

Gegevens

Datum:
23 februari 2019
Tijd:
17:00 - 18:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Kerkplein Den Bosch
Kerkstraat 20
Den Bosch, 5211 KG
+ Google Maps